𝗟.𝗔.𝗕.𝗕.𝗦. - 𝘁𝗵𝗲 𝗟𝗮𝗯𝗼𝗿𝗮𝘁𝗼𝗿𝘆 𝗔𝗻𝗮𝗹𝘆𝘀𝗶𝘀 𝗕𝘂𝗿𝗲𝗮𝘂 𝗼𝗳 𝗦𝗼𝗹𝘃𝗲𝗿𝘀, Ep. 1.


𝗪𝗲𝗹𝗰𝗼𝗺𝗲 𝘁𝗼 𝗟.𝗔.𝗕.𝗦. - 𝘁𝗵𝗲 𝗟𝗮𝗯𝗼𝗿𝗮𝘁𝗼𝗿𝘆 𝗔𝗻𝗮𝗹𝘆𝘀𝗶𝘀 𝗕𝘂𝗿𝗲𝗮𝘂 𝗼𝗳 𝗦𝗼𝗹𝘃𝗲𝗿𝘀!
L.A.B.S. - tai mūsų "LinkedIn" serija, kurioje aiškiai išdėstome laboratorinius procesus. Šiandien įveikiame azoto - paslėpto elemento, slypinčio už baltymų kiekio maiste, pašaruose ir trąšose - atvejį.
Atvejis: Baltymai turi daug azoto, todėl azoto matavimas atskleidžia baltymų kiekį. 𝗢𝘂𝗿 𝘁𝗼𝗼𝗹 𝗼𝗳 𝗰𝗵𝗼𝗶𝗰𝗲? 𝗧𝗵𝗲 𝗞𝗷𝗲𝗹𝗱𝗮𝗵𝗹 𝗠𝗲𝘁𝗵𝗼𝗱 azoto analizės auksinis standartas.
🔎𝗦𝘁𝗲𝗽 𝟭: 𝗗𝗶𝗴𝗲𝘀𝘁𝗶𝗼𝗻. Mėginį kaitiname su sieros rūgštimi ir katalizatoriumi (pavyzdžiui, variu arba selenu), kad azotas virstų amoniu (NH₄⁺).
🔎𝗦𝘁𝗲𝗽 𝟮: 𝗗𝗶𝘀𝘁𝗶𝗹𝗹𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻. Šarmas (NaOH) amoniaką paverčia amoniaku (NH₃), kuris distiliuojamas ir sulaikomas boro rūgštyje, išskiriant azoto gyslelę.
🔎𝗦𝘁𝗲𝗽 𝟯: 𝗧𝗶𝘁𝗿𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻. Amoniaką titruojame standartine rūgštimi. Panaudotas kiekis mums parodo azoto kiekį, kuris yra raktas apskaičiuojant baltymų kiekį.
𝗪𝗵𝘆 𝗜𝘁 𝗠𝗮𝘁𝘁𝗲𝗿𝘀? Titravimas užbaigia dėlionę, nes tiksliai išmatuojamas amoniakas, kuris parodo, kiek azoto, taigi ir baltymų, yra mėginyje.
Atvejį išsprendėme naudodami Kjeldalio metodą - virškinimą, distiliavimą ir titravimą, o tai veda prie vienos tiesos - tikslios baltymų analizės.
Laukite daugiau išspręstų laboratorijos paslapčių. 🧪